Přeskočit na obsah

3. kolo ČPaL v Praze aneb poslední možnost pro účastníky PH otestovat formu

V sobotu 17.8.2024 na 3. kole ČPaL proběhl pro většinu účastníků paralympijských her 2024 v Paříži, poslední závodní test.

V dopoledním programu se představila ve skvělé formě ve vrhu koulí Eva Berná (kat. F37), která poslala kouli do vzdálenosti 10,80m, což je její nejlepší výkon od paralympijských her v Tokiu.  Eva si tímto výkonem zajistila vítězství ve 3. kole ČPaL a v průběžném celkovém pořadí mezi ženami má po třech kolech k dobru 156 bodů na druhou v pořadí Annu Muzikovou.

Ve stejné soutěži se představila i Anna Luxová (kat.F35) a sportovní formu má opravdu parádní, když poprvé v kariéře překonala 9m hranici a její osobní maximum je nyní 9,02m.

V koulařském sektoru v kategorii F53 se představil Aleš Kisý. Při jeho nejdelším pokusu dopadla koule na hranici 8,12m, což je Alešovo letošní maximum.

V kuželce byl z českých závodníků nejlepší František Serbus s výkonem 35,76m, po dvou celkových vítězstvích z prvního a druhého kola ovládl i 3. kolo ČPaL v Praze.

V průběžném pořadí po třech kolech má náskok 278 bodů na druhého v pořadí Jaroslava Petrouše.

Z účastníků, kteří odlétají na Paralympijské hry do Paříže, se představili ještě Miroslava Obrová a Michal Enge.

Miroslava Obrová, která bude startovat v Paříži v hodu oštěpem a hodu diskem v Praze předvedla stabilní výkonost a soutěž v disku sloučených kategorií F32/F34/F55/F56 vyhrála výkonem 17,25m.V oštěpu její nejdelší pokus dopadl do vzdálenosti 15,57m.

Michal Enge v hodu kuželkou kategorie F51 předvedl jeden ze svých nejlepších letošních závodů výkonem 29,35m.

Výsledky 3. kolo ČPaL Praha- muži

Výsledky 3.kolo ČPaL Praha – ženy

Průběžné výsledky po 3. kole ČPaL

Poslední dvě kola ČPaL, která ještě mohou změnit celkové pořadí, proběhnou 7.9. v Olomouci  a 5.10. v Ostravě.